A ciklus zavarai. A petefészkek elégtelensége és az ovuláció hiánya.

Petefészek elégtelenség: A petefészkeknek a fő feladata a termékenység biztosítása. Petefészkeink bölcsessége képviseli a kreativitásunk. Minden teremtményünk, ami a legbelsőnkből származik, az a petefészkekből születik. Ezek lehetnek gyermekek, művészi alkotások, írások stb. Ezeket nem tudjuk kierőszakolni magunkból, hanem időt kell szentelnünk neki, hogy saját ritmusuk szerint kelhessenek életre.


A petefészkek ösztrogént, progeszteront és adrogén hormonokat termelnek.
Akkor keletkezhetnek petefészek elváltozások, ha a nő az önmagán kívüli világgal kapcsolatos félelmei és bizonytalansága miatt nem figyel a belső kreatív bölcsességére. Amikor a nő úgy érzékeli, hogy rajta kívülálló emberek, okok miatt nem tud időt szentelni a belső kreativitására.
A petesejtek szimbolizálják a terveinket, céljainkat is.
Amikor a petefészek nem jól működik, a petesejt nem tud eljutni a teljes megérésig is kilökődésig.

Okok lehetnek: genetikai tényezők, a méh fekvése, tumor vagy más tényező okozta prolaktin túltermelés. A petefészek tud rosszul működni, vagy egyáltalán nem működik.
Ha a probléma veleszületett, hiba lehet a hipotalamusz és hipofízis síkján, vagy a petefészkekben és a méhben, akkor a kis lélek, kislány ezzel a feladattal jött a világra. Gyakoribbak azoban a másodlagos petefészek elégtelenségek, ami arra utal, hogy a hormonok egyensúlya felborul. Ilyenkor a nő ereje más irányba ment, mint a nőiség.

A petefészek elégtelenség védőmechanizmust is jelenthet, ami megakadályozza, hogy a nő várandós legyen. Ezek a nők gyakran nagyon aktívak és termékenyek más területeken, és ezzel a tünettel jelzést kap, hogy változtatnia kéne.
A súlyos gondok, a nyomasztó anyagi helyzet is felőrölheti a nő energiáját és megakadályozhatja a termékenységét.
Először azt a mezőt kell megteremteni, amibe a gyemrek bele tud fejlődni, meg tud érkezni. Amíg nincsenek meg a feltételek, addig a szervezet nem engedélyezi a várandósságot. A test intelligens és nem ok nélkül reagál betegségekkel.
Reagál a nem megfelelő társkapcsolatra, a kötődéstől való félelemre, vagy akár arra kísérletre amikor a nő a várandóssággal akarja magához láncolni a férfit. Egyre gyakoribb, hogy a nő külső hatás miatt kényszeríti magára a gyermekvállalást. Ez azonban egyfajta erőszak, amire a test úgy tud reagálni, mint vetélés, terhességi rosszullét, folyamatos hányás, koraszülés. A nőben mélyen él az a félelem, hogy a Hold princípum fenyegeti szexuális vonzerejét, és nehezen fogadja el a másállapotot.

Ovuláció nélküli ciklus.
Anovulációról akkor beszélünk, ha az adott ciklusban vagy ciklusokban nincs tüszőrepedés, ezáltal nem tud kilökődni az érett petesejt (vagy el sem jut a teljes megérésig).
Ez megtörténhet erős lelki vagy testi megterhelés hatására. Ha egy-egy alkalommal megtörténik, az nem okoz még komolyabb problémát, hiszen az életünkben sokszor van olyan helyzet, amikor a testünk az érdekünkben akadályozza meg az ovulációt. Azonban, ha ez a helyzet hosszú ideje fennáll, akkor tud problémákat okozni. Hiszen ha elmarad az ovuláció, akkor a sárgatest sem tud kifejlődni és elmarad a progeszteron termelődés (ösztrogéndominancia kialakulásának a veszélye).
Az alaphőmérséklet sem fog emelkedni, ami azt is szimbolizálhatja, hogy ebben az életszakaszában a nő nem melegedett be a gyermek fogadására. A tüsző folyamatosan választ ki ösztrogént, nem jut el a méhnyálkahártyához. Ez a hiány vezet a nyálkahártya pusztulásához. Mivel a progeszteronhiány miatt különösen kifejlődőtt, a kilökés (menstruáció) sokkal lassúbb és nehézkesebb. A méh összehúzódásai erősebbek, hogy megszabaduljon a méhnyálkahártyától. A menstruáció hosszabb és fájdalmasabb. Gyakran nagyon nehezen, vontatottan indul, pecsételő vérzéssel, ami egyre erősebb lesz.

Akut betegségek is meg tudják akadályozni az ovulációt, hiszen ilyenkor a szervezet leköti a női minden erejét a betegség, nem marad ereje a várandósságra. Ez a természetes fogamzásgátlás egyik formája. Fiatalabb lányoknál is gyakori, hogy kimarad az ovuláció, hiszen még nem váltott át egyik életszakaszából a másikba. Menopazuánál ugyanez figyelhető meg. A szervezet ilyenkor védi a nő egészségét. A modern társadalom is negatívan hat a termékenységre, a férfias elvárások, az emancipáció csökkenti az ovulációs készséget. Főleg amikor a fiatal nő inkább építi a karrierjét, és csak később (néha túl későn) gondolkodik a családalapításon. A társadalom minél gépiesebb, mesterségesebb, annál inkább megfigyelhetőek a termékenységi problémák. A lelki feladat az, hogy a testet kell tehermentesíteni attól, amit a lélek helyette él meg, és lelki szinten, harmonikusan kell megélni a témát. A test egyszerűen azt sugallja, hogy pihennie kell, és nem szaladgálni. Helyet kell adni a kreatív erőknek.


H szeretnél mélyebben foglalkozni ezzel a témával és a nőiségeddel, várlak szeretettel a májusban induló női tanfolyamra. Következő személyes női csoport Május 30.-án hétfőn indul. A természetes nőiéség, női jóga csoport : https://holdkucko.com/a-termeszetes-noi-let-tanfolyam/

Ha esetleg online anyagok érdekelnek, akkor tudom ajánlani:
ONLINE női jóga tanfolyam, a női test harmonikus működéséért: https://holdkucko.com/online-noi-joga-tanfolyam-a-noi-test-harmonikus-mukodeseert/
ONLINE tanfolyam a női termékenységért: https://holdkucko.com/tanfolyam-a-noi-egeszsegert/
A női lét és a ciklus csodája anyag: https://holdkucko.com/a-noi-let-a-ciklusunk-csodaja/
Méh gyógyító csomag: https://holdkucko.com/meh-gyogyitas/
Egyéni tanácsadás: https://holdkucko.com/egyeni-tanacsadas/
Női szervek és a betegségei online anyagok, KEDVEZMÉNYESEN: https://holdkucko.com/a-noi-szervek-es-betegsegei/

Numerológiai elemzés: https://holdkucko.com/numerologiai-elemzes/
Kismama jóga. 6 alkalmas online tanfolyam: https://holdkucko.com/kismama-csoport/

Szeretettel, Clau. 🙂


Felhasznált Irodalom:
Margit és Rüdiger Dahlke: Női egészség.
Ch. Northrup: Női test, női bölcsesség.



.

Hozzászólás