A menstruáció. <3

Szeretnék írni most egy sajnos még sok helyen mindig tabunak számító dologról, a menstruációról. Rengeteg kultúrában még mindig tisztátalannak tartják a menstruáló nőt. Sok nő nem szeret beszélni róla, sőt eltitkolja ha éppen menstruál. Ez annyira borzasztó dolog, persze volt olyan időszak, amikor én is ezt tettem, hiszen nem voltam tisztában azzal, hogy valójában ez egy mekkora csoda a testünktől.
A menstruációs ciklus a legalapvetőbb, legelemibb ciklusunk. A menstruációs ciklusban lévő bölcsességet akkor szerezhetjük vissza, ha ráhangolódunk a ciklikus természetünkre. Az álmaink, a kreativitás, a hormonok ciklikus hullámzása elmélyíti a belső bölcsességünk megismerését. Azáltal, hogy több időt szentelünk magunknak, fokozatosan egyre többet tudunk meg saját magunkról, megváltozik a gondolkodásunk és megtanuljuk, majd beépítjük az életünkbe a ciklusunk adta lehetőségeket! Elkezdünk rá végre lehetőségként tekinteni.

A vérünk jelenti a kapcsolatot az ősi nőiséggel. Kezdjünk el kapcsolódni a saját vérünkkel! Hiszen nagyon tápláló a vér, ami ilyenkor távozik. Én nagyon megszerettem a véremet. Amióta mosható betéteket használok és néha intimkelyhet, van is lehetőségem kapcsolódni vele. 🙂 Régen ez elképzelhetetlennek tűnt számomra. Ma már amennyire tudom, összegyűjtöm a vért és szeretek vele virágokat, növényeket öntözni, hiszen hihetetlen módon táplálja őket és így a vérem, a női bölcsesség visszakerül az Anyatermészetbe. Fantasztikus dolog ez. A következő tanfolyam személyes alkalmán ki szeretném majd próbálni a vérrel való alkotást, festést is. 🙂
Ha vissza akarjuk nyerni menstruációs bölcsességünket és meg akarjuk becsülni a ciklikus természetünket, akkor tudomásul kell vennünk és elengedni azokat a negatív hozzáállásokat is, amiket belénk neveltek a menstruációról és a ciklikusságról. Rajtunk múlik, hogy hogy éljük meg a menstruációt, és hogy hogyan adjuk tovább. :)Nőként igenis a mi dolgunk, hogy ezt a csodát végre pozitívan adjuk tovább a leányainknak, és ami ugyanolyan a fontos a környezetünkben élő férfiaknak is. Hiszen ők nem élik át ezt a ciklikusságot, nem tudják mi zajlik bennünk, és nem várhatjuk el, hogy megértsék saját maguktól. Merj beszélni arról, ami zajlik benned és a testedben és meglásd a férfiak is úgy fognak hozzád és a ciklusodhoz állni. 🙂

Ugyanúgy tudomásul kell vennünk a fájdalmat is. A ciklusunk minősége mindig tükrözi a lelki állapotunkat. Hiszen az érzelmi állapotok a szervezetben, ezáltal a női ciklusban is megnyilvánulnak. Tehát nagyon fontos, hogy nőként hogyan éljük meg minket ért hatásokat, és milyen környezetben tesszük ezt. Ha szomorúak vagyunk, nehéz időszakot élünk át az életünkben, akkor ezt a női szerveink is megérzik, ez pedig befolyásolja a működésüket. A nehezebb, fájdalmas időszakok az életünkben okozhatnak menstruáció kimaradást, vagy nagyon fájdalmas vérzést.
Kiemelném, hogy nem arról van szó, hogy nem szabad megélni a fájdalmat, negatívnak gondolt érzéseket. Hiszen az életünk állandó változásban van, vannak bizony érzelmileg nagyon megterhelő időszakaink, rengeteg hatás ér minket az életünk során és teljesen természetes reakció ilyenkor a fájdalom, a gyász, a szomorúság, a düh és még sorolhatnám. Az adott helyzetben igenis az a legjobb, amit tehetünk, hogy ezeknek teret engedünk és elfogadjuk, megéljük. Amit nem szabad tennünk, hogy nem szabad sokáig benne ragadnunk ezekben az érzésekben, mivel akkor okoz már problémát.

Én saját tapasztalatomból tudom, hogy mennyire sokat számít a menstruáció minőségében, hogy milyen a kapcsolatunk Önmagunkkal és a ciklussal. Fiatalabb koromban nem tiszteltem, sőt gyűlöltem a ciklusomat is és valójában a bennem lévő lányt is nehezen tudtam elfogadni és megélni. Nem értettem. Évekig végig szenvedtem minden ciklust, rendszertelen volt és nagyon erős fájdalommal járt minden egyes menstruáció. Ahogy nőttem fel és elkezdtem az önismerettel foglalkozni, egyre jobban sikerült kapcsolódnom a nőiségemhez és a testemhez. Megfigyeltem az összefüggéseket, megszerettem a női létet és a testemet, hiszen tapasztaltam milyen mély bölcsesség rejlik bennem. Engedtem a sok férfi minőségemből és egyre inkább NŐ tudtam lenni. Rájöttem, hogy nem vagyok ettől kevesebb és gyengébb. Sőt. Ahogy telt az idő a ciklusomhoz is közel kerültem és több mint 10 év rendszertelen, fájdalmas menstruáció után, rendszereződött a ciklusom és elmúlt a mély fájdalom és a női betegségek is. Ehhez szükség volt arra is, hogy tiszteletben tartsam a ciklusomat, és amikor menstruáltam, akkor amennyire tudtam visszavonultam és pihentem, hiszen a testemnek erre van ilyenkor szüksége. Elkezdtem erre lehetőségként tekinteni és nagyon sokat segített. Ahogy telt az idő, rájöttem, hogy teljesen természetes, hogy folyamatosan változik a ciklusunk is. Megfigyeltem, hogy amikor nagyon nehéz időszakon mentem keresztül, az bizony meglátszódott a ciklusomban is. Kimaradhat egy-egy menstruáció, fájdalmasabb megélés, erősebb vérzés stb. Elfogadtam ezt. Elkezdtem egyre jobban figyelni a testem jelzéseit, hiszen csodálatos a női testünk, és rengeteg mindent tud megmutatni számunkra, ha nyitottak vagyunk erre. Volt, hogy a testem már jóval hamarabb jelzett női betegségekkel, hogy egy olyan kapcsolatban voltam benne, amiben már nem kellett volna és a lelkem szenvedett, és ezáltal testi tünetek is lettek. Nagyon szeretem a testem és tisztelem, hogy olykor sokkal bölcsebb és hamarabb jelez, mint amit beismerek magamnak. 😀
Nőként fantasztikusak vagyunk, egy csodásan működő testben, amivel ha felvesszük a kapcsolatot, könnyebbé teszi az életünket.


Ami miatt elveszítjük a kapcsolatot a saját testünkkel és bölcsességünkkel, azok a fogamzásgátló tabletták. Hiszen ezek a tabletták az álterhesség állapotát idézik elő, a magas hormonszintek elhitetik a testtel, hogy már megfogant, és így megszűnik a peteérés. Bármelyik hormon túlzott használata mellékhatásokkal jár.
A gyógyszer szedésével eltűnnek a természetes ösztrogén, oxicotin és tesztoszteroncsúcsok. Ezzel együtt eltűnnek a peteéréskor a kreativitás és szenvedélyhullámok, az erős szexuális vágy, a vérzés előtt és alatt megélt intenzív megérzések, visszahúzódás. Eltűnnek a ciklus fázisaiban lévő lelki lehetőségek, a beteljesedés és a megújulás élménye. Hiszen amíg tablettát szedünk, nincs igazi menstruáció, mivel peteérés szükséges a méhnyálkahártya megvastagodásához és leválásához. A gyógyszer szedésével egyszerűen elveszítsük a kapcsolatot a saját testünkkel és a ciklikus természetével és a női szerveink nem tudnak kommunikálni velünk.

A testünk csodálatos és mindig jelez, ha valami nincs rendben az érzelmi életünkkel, a párkapcsolatunkkal és a szexualitással, a munkahelyünkkel vagy ha egyszerűen nem arra haladunk az életben, amerre valóban szeretnénk és amerre kellene. A női szervek egészsége függ attól, hogy a nő mennyire érzi képesnek magát arra, hogy érzelmi és anyagi biztonságot és stabilitást tudjon teremteni, miközben a saját kreativitását és a szexualitását is képes kifejezni és megélni.
Nagyon fontos, hogy a nő jól érezze magát a saját bőrében és a kapcsolataiban. Az olyan kapcsolatok, amiket egy nő stresszesnek és limitálónak érez, azok egy idő után károsan befolyásolhatják a női szerveit. Tehát nagyon fontos, hogy figyeljünk a testünk jelzéseire, kezdjük megismerni, elfogadni és megszeretni a ciklusunkat, az életünket. Figyeljük meg mi az ami nyomasztó és amit el kell engednünk, és ezzel teret teremtünk az új dolgoknak és lehetőségeknek.


Ha szeretnél foglalkozni a Nőiségeddel tudok ajánlani egy tanfolyamot, ami Október végén indul, 5 alkalom online és 3 személyes találkozót tartalmaz. Minden infót megtalálsz a linken: https://floweroflifeholdkucko.com/online-onismereti-noi-csoport/

Ha pedig a női szervekre és a hozzájuk kapcsolódó betegségekre és azoknak lelki okaira vagy kíváncsi, tudok ajánlani online anyagokat, amik egy online tanfolyam anyagai, de külön külön is tudsz velük foglalkozni, ha csak egy-egy dologra vagy kíváncsi. A link ahol mindent megtalálsz: https://floweroflifeholdkucko.com/a-noi-szervek-es-betegsegei/

Ez pedig pár rávezető kérdés a menstruációddal kapcsolatban: – Mi az én személyes tapasztalatom a menstruációs ciklusról? Milyen üzenetet kaptam a menstruációról és hormonokról a családomtól? Milyen információt adtam én tovább a fiatalabb nőknek az életem során? Hogy élem meg a menstruációmat? Mit taníthat nekem?

Clau

Hozzászólás